Website template aangepast, Triodos rekening nummer

Zo,  weer wat verder met de website.  Als CMS gebruik ik WebsiteBaker (ik heb immers wel wat met het bakken),  daarbinnen heb gekozen voor de template Andreas01.


Ik heb onderwater wel wat moeten doen met php om de dingen op mijn wijze in Websitebaker te laten gebeuren. Echter, om die wijzigingen direct hier in WordPress af te beelden,  dat gaat niet lekker. <code></code> tags werken wel voor HTML, niet voor PHP. Begrijpelijk, het CMS drijft zelf op PHP, het zou de weg kwijt raken. Om toch PHP-code af te kunnen beelden heb ik de plugin Syntaxhighlighter geïnstalleerd.


Hierin worden de php-commando’s anders aangeroepen voor de menu’s. Omdat mijn website tweetalig wordt en ik onzin niet in beeld wil hebben worden de toplevel menu’s ‘en‘ en ‘nl‘ niet getoond. Dit heb ik bereikt door het bestand /templates/andreas01/index.php aan te passen:

 <?php show_menu2(1, SM2_ROOT, SM2_ALL, SM2_TRIM|SM2_PRETTY, '<li><a href="[url]" target="[target]">[menu_title]</a>', '</li>', '<ul class="avmenu">', '</ul>', false, false ); ?>

Hierin is dus de tweede parameter SM2_ROOT veranderd in: SM2_ROOT+1.  De regel wordt dus:

 <?php show_menu2(1, SM2_ROOT+1, SM2_ALL, SM2_TRIM|SM2_PRETTY, '<li><a href="[url]" target="[target]">[menu_title]</a>', '</li>', '<ul class="avmenu">', '</ul>', false, false ); ?>

De inspiratie daarvoor heb ik hier opgedaan.


De vlaggen voor de taalselectie zijn geplaatst in het bestand templates/andreas01/index.php. Hierin is het gedeelte onder PAGE_TITLE uitgebreid met het volgende:
<span>
<a href="/pages/nl/home.php">
<img src="/media/flags/nl.png"
title="Website in het Nederlands"
target="_blank">
</a>
</span>
<span>
<a href="/pages/en/home.php">
<img src="/media/flags/en.png"
title="Website in English"
target="_blank">
</a>
</span>

Ook heb ik in pages/intro.php wat opgenomen voor automatische taal selectie. Doel is dat de website in het Nederlands te laten openen wanneer de browser ingesteld is op de Nederlandse taal. In ieder geval werkt het goed met een Nederlandstalige Internet explorer, met Firefox werkt het niet tot nog toe.
$lang = $_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'];
switch($lang) {
case "nl-NL":
header("Location: http://www.enif.nl/pages/nl/home.php");
break;
default:
header("Location: http://www.enif.nl/pages/en/home.php");
break;
}

Nog wat code,  in het zelfde bestand voor het geval php het af zou laten weten, met prettige pop-upjes wanneer je met de muis er overheen gaat:

  <h1>Kies uw taal; &nbsp; Please choose your language</h1>
<span>
<a href="/pages/nl/home.php">
<img src="/media/flags/nl.png"
title="Website in het Nederlands"
target="_blank">
</a>
</span>
<span>
<a href="/pages/en/home.php">
<img src="/media/flags/en.png"
title="Website in English"
target="_blank">
</a>
</span>

Ook prettig, ik heb een zakelijke bankrekening gekregen van de Triodos Bank. U kunt ‘m proberen door geld over te maken naar IBAN NL38 TRIO 0198 0153 48.