Visitekaartjes binnen; upgrade wiki

Visitekaartjes binnen

De visitekaartjes die ik op 5 december bestelde zijn vandaag binnen gekomen. Ze zijn bijna net zo goed als dat ik ze heb gemaakt ( ontwerp voorkant, en onwerp achterkant),  ze zijn aan de randen net wat zuiniger afgesneden dan het ontwerp toelaat.


Wiki upgrade

Hoog tijd voor wiki upgrade. Eerst backup gemaakt in op betrokken server va de map:

/var/www/vhosts/derefter.nl/wiki/docuwiki

tar -zcvf refter_docuwiki.tar.gz /var/www/vhosts/derefter.nl/wiki/docuwiki

Het resultaat – gecomprimeerd dus is een bestand van meer dan 500MB. Ik ben niet blij, ik schat dat zo’n 98% van de data bestaat uit Klutsers, ons huisblaadje. Probleem daarbij is dat onze redactie de foto’s – zonder enig rekening te houden met wat een nuttige resolutie is – er in plakt.. Daar doen we maar even een berichtje de wereld voor in. In iedergeval het backup-bestand naar laptop gekopiëerd.

Verder met de upgrade: Eerst de nieuwste wiki-versie gedownload op laptop, die met FileZilla gekopiëerd naar de server in de map /var/www/vhosts/derefter.nl/wiki, daar uitgepakt met het commando: tar -zxvf dokuwiki-d9556fbc2c1c07a0baaf81c07d4165f6.tgz. Alles wordt uitgepakt in de directory dokuwiki, een subtiel verschil met de directory docuwiki waarin onze wiki staat. Hier heb ik indertijd voor gekozen om gelukzoekende hackers het wat moeilijker te maken. Het is dus zaak naar deze directory te gaan en alle inhoud van dokuwiki te kopieëren en te overschrijven in de directory docuwiki met het commando:

cd dokuwiki
yes | cp -r * ../docuwiki

Het misschien wat vreemd ogende “yes |” deel in het commando is nodig voor de selinux-omgeving op de CentOS server, anders moet je iedere keer “y” intypen bj het overschrijven van de oude bestanden.