Begonnen ENIF tot leven te roepen op het world wide web

Begin dit jaar had ik al een Debian clustertje samen gesteld van twee virtuele machines om bestaande websites naar toe te migreren.  Nu ben ik begonnen mijn eigen domein hier een plekje te geven. De blog is ook mijn eigen log met het geen wat ik ervoor gedaan heb.

OK, dit wordpress blog werkt. Het Mantis incidenten-registratie-syteem werkt ook: incidents.enif.nl. Nu wil ik proberen het WebsiteBaker pakket te installeren, mede omdat op dit pakket gebaseerd de  Refter haar nieuwe website zal krijgen. De installatie vanuit ISPConfig is echter niet voorbereid, we gaan het handmatig proberen:

WebsiteBaker pakket gedownload naar laptop, vervolgens met FileZilla naar directory gekopieerd op /var/www/enif.nl/web. Het bestand wb283-sp3.tar.gz hier uitgepakt. De installatie instructie INSTALL gelezen, en gezien dat dit niet helemaal juist was..

Als oplossing  voor  mogelijk hergebruik directory aangemaakt /var/www/clients/client0/WebsiteBaker_orig. Het bestand wb283-sp3.tar.gz hier uitgepakt met ‘tar -zxvf wb283-sp3.tar.gz’. De volledige inhoud  van de sub-directory wb  gekopieerd naar ‘/var/www/enif.nl/web’ met cp -r * /var/www/enif.nl/web.   Vervolgens de permissies aangepast van de nieuwe bestanden/directories met ‘ chown -R web1:client0 account admin config.php.new framework htaccess.txt include index.php install languages media modules pages search temp templates upgrade-script.php’ Vervolgens de instructies opgevolgd van het bestand ‘/var/www/clients/client0/WebsiteBaker_orig/INSTALL’ opgevolgd: Een bestand verwijderd, een bestand heroemd.

Verder: ‘ mv index.html __index.html_’ omdat index.html voorrang krijgt boven het bestand index.php. Nu kan de configuratie pagina worden opgevraagd.

Vul nu in de configuratie pagina in de naam van de database die je (ooit) eerder gecreëerd hebt, het root wachtwoord van de database en stel een admin wachtwoord in.  Als alles goed gaat, krijg je de login-pagina te zien die je waarschuwt dat de install-directory nog bestaat. Verwijder die met ‘rm -r install’.

Zie voor het resultaat www.enif.nl :)